Vikend u znaku nasljeđa – Nasljeđe za mlade

Vikend u znaku nasljeđa - Nasljeđe za mlade

Podržavajući Inicijativu Bokobran, NVO Naša akcija iz Kotora i Kulturno-zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva iz Tivta organizuju Vikend u znaku nasljeđa.

Vikend u znaku nasljeđa - Nasljeđe za mlade

Dvodnevna manifestacija, sa fokusom na graditeljsko, napose arheološko nasljeđe i mobilisanje zajednice u prepoznavanju, zaštiti i valorizaciji kulturnog pejzaža, na tragu je glavnog cilja projekta StroNGO – da doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu StroNGO je Centar za održivi prostorni razvoj Expeditio Kotor, a projekat je IPA EU 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Dok je prvi dan manifestacije otvoren za svu zainteresovanu javnost, program je drugog dana fokusiran na edukaciju, radnu aktivnost i osvjećivanje mladih, te nazvan Nasljeđe za mlade. U Gornjoj Lastvi nas očekuju predstavnici partnerske organizacije KZU Napredak i cjelodnevna radionica za mlade u društvu Filipa Bubala, jednog od pokretača i vrijednog aktiviste udruge Dragodid.

Dragodid je temeljnim radom, širokom mobilizacijom volontera, te širenjem znanja zidanja u suho, imao značajnu ulogu u zaštiti suhozidne baštine na nivou cijele Hrvatske, što danas ovu zemlju čini koaplikantom za UNESCO zaštitu umijeća zidanja u suho kao nematerijalne kulturne baštine Mediterana. Osim što će učiti osnove tehnike suhozidanja, mladi će u Gornjoj Lastvi imati priliku i za diskusiju o svim prethodnim i stečenim znanjima na temu Očuvanje i značaj kulturnog nasljeđa na okruglom stolu koji će moderirati predsjednica NVO Naša akcija, Patricia Pobrić.

Mjesta su oganicena pa prijave primamo u inbox ili na mail nasaakcija@gmail.com do 25. oktobra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *