Radionica izrade SUP bordova

U Omladinskom centru organizovana je radionica za mlade pravljena SUP bordova od reciklaznog materiala – tacnije od plasticnih boca. Gosti i predavaci ove divne radionice bili su Carolyn Newton i Carlos de Sousa iz kompanije „The Whale company“. Predavaci su objasnili svoju misiju – da su sa ovim SUP bordom prosli 12 zemalja Evrope i u svakoj zemlji odradili maraton od 42 km da bi digli svijest o potrebi za smanjenjem plasticnog otpada. Carolyn je objasnila da je nivo plastike u nasim okeanima i drugim vodenim tijelima alarmantan da se ocekuje da do 2050 godine u njima bude vise plastike nego ribe.

Radionica

Detalj sa radionice

 

 

Pored objasnjenja o pravljenju samog borda, omladina je uspela da vidi slike i izvestaje iz drugih zemalja, gde su bili sokirani sa kolicinom plastike u kanjonu Drine, kao i da je stanje vise nego alarmantno u Bosni i Hercegovini kao i u Hrvatskoj, mada i u Crnoj Gori. NVO Nasa akcija i The Whale company su ugovorili dugorocnu saradnju i partnerstvu, a omladina nase organizacije je na poklon dobila dasku, dosta material i zastitne opreme.

 

Zahvaljujemo Carolyn i Carlosu, i uskoro najavljujemo prve radionice pravljenja bordova. Zapratite dalji rad ove divne organizacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *