Radionica „Karijerno savjetovanje i CV izrada“, Kotor

U srijedu 9. oktobra u NVO centru u Rakitama (Kotor) odrzana je radionica za mlade „Karijerno savjetovanje i CV izrada“ u organizaciji NVO Nasa akcija.

„Mladi od 15 do 30 godina starosti pokazuju sve vece interesovanje za vannastavnu edukaciju posebno na ovu temu koja je normalni deo srednjoskolskog obrazovnog sistema u inostranstvu, ali na zalost ne i kod nas. Aktivni angazman mladih u svom obrazovanju, sastavljanju CVa i motivacionih pisama, poslovna i radna etika, personalne financije su neophodni za planiranje svoje poslovne karijere ali i za prijavljivanje na stipendije, projekte, EVS i druge razmjene studentata, kao i u drugim prilikama za mlade.“ kaze izvrsna direktorica Patricia Pobric.

Ovo je prva u nizu vannastavnih edukativnih radionica koje je NVO Nasa akcija planirala za mlade u Kotoru u ovoj skolskoj godini, a na osnovu izjasnjenih potreba mladih u proslogodisnjoj anketi koju je NVO Nasa akcija izradila. Radionice ce se odrzavati jednom mjesecno u NVO centru u Rakitama i bit ce najavljene na facebook stranici „Info centar za mlade Kotor“ kao i drugim medijskim kanalima.