Obiljezavanje dana mladih ?

Dragi mladi ljudi, i oni koji su u okovima sistema,

▪️Izgleda da nikad teže nije bilo biti mlada osoba u Crnoj Gori, ali mladi se bude, nadamo se.

Nakon saopštenja koje smo objavili u medijima gdje smo jasno istakli problematiku rada i upravljanja Ministarstva omladinskim servisima, očekivali smo da će se nadležni oglasiti, ali smo i ovaj put ostali bez odgovora.

❗Mada, i činjenica da nema odgovora je odgovor, zar ne?

Dvanaestog avgusta proslavićemo „DAN MLADIH“ uz idilične naslove i najljepše poruke zvaničnika upućene mladima da su oni najvažniji činionici društva iliti sredstva za prikupljanje sitnih političkih poena.

◾Odnos državnih institucija, u prvom redu Ministarstva sporta i mladih prema „NAJVAŽNIJIM ČINIOCIMA DRUŠTVA“ je praksa koja se toliko ponavlja da je čak prešla u tradiciju.

Mi smo ovog puta hrabro odlučili da se naš glas čuje, jer dosta nam je panela, konferencija i događaja o mladima, na kojima mladih nema ili su utišani.

▪️Vjerovali smo da „dogovor kuću gradi“, te u više navrata inicirali sastanke sa predstavnicima Ministarstva, u cilju rješavanja problematike omladinskog rada, statusa omladinskih administratora i samih servisa, međutim izgleda da je ovdje trulo od temelja, pa se kuća nikad i ne napravi.

❗Mladi ljudi, vrijeme je za promjene, ko će ako nećemo mi; i kada ćemo ako nećemo sada?💥🔛⁉️