Mala bibioteka na otvorenom – Tivat

Aktivisti NVO Teserakt iz Tivta i NVO Naša akcija iz Kotora juce su u Tivtu otvorili Malu biblioteku na otvorenom. Ova aktivnost se realizuje kroz projekat Otvorena knjiga, projekat koji je podrzan od strane Opstine Tivat u drugom konkursu za dodjelu sredstava za NVO iz 2017. godine.

NVO „Nasa akcija“ već tri godine, u saradnji sa lokalnim NVO (u ovom slucaju NVO Teserakt iz Tivta), sprovodi projekat „Malih biblioteka na otvorenom“, a biblioteka u Tivtu na Trgu od kulture, u malom parku, ukupno je deseti frizider koji je recikliran – oslikan i pretvoren u malu biblioteku. Male biblioteke funkcionisu po principu – uzmi knjigu, ostavi knjigu i veoma su dobro prihvacene u sredinama gdje su postavljene. Ukupno je sakupljeno 250 knjiga a donacije su urucili predstavnici Knightsbridge skole, Srednje skole „Mladost“, Osnovne skole „Drago Milovic“, Sekreterijat za kulturu Opstine Tivat kao i mnogobrojni drugi gradjani.

Biblioteka je dostupna svim građanima Tivta i njegovim posjetiocima do 1. novembra, u skladu sa Rješenjem Sekretarijata za uredjenje prostora i izgradnju objekata, a obe NVO jos u potraznji za permanentnom lokacijom za malu bibiloteku kao sto je to omoguceno u 10 drugih gradova gde se oni nalaze. Male biblioteke funkcionisu po principu – uzmi knjigu, ostavi knjigu i vec su dugogodisnje instalacije. U Kotoru dvije takve biblioteke su postavljene – jedna na Muljanskoj rivi a druga u basti Kulturnog centra „Nikola Djurkovic“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *