„Dani aktivizma“ – projekat StroNGO

DANI AKTIVIZMA Nevladina organizacija “Naša akcija” Kotor, partner u projektu StroNGO, za vikend je u MZ Muo u Kotoru organizovala dvodnevni događaj „Dani aktivizma“. Volonterska akcija se organizovala u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu je NVO Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Ovom manifestacijom obilježen je i Svjetski dan zaštite životne sredine u Kotoru.

 

Volonteri i nevladine organizacije iz Kotora, Tivta, Herceg-Novog, Budve, i Podgorice pridružili su se aktivnostima. Na akciji je sa volonterima/građanima postignuto sledeće: 1. Očišćen je potez čitave obale MZ Muo 2. Prokrčen je put i očišćen otpad na lokaciji starih stepenica prema groblju MZ Muo 3. Održana je akcija sadnje na Muljanskoj rivi 4. Očišćena je, uređena i oplemenjena riva sa tri nove ofarbane klupe 5. Mala biblioteka na otvorenom Muo je ofarbana i dobila novo ruho 6. Oslikana je mala biblioteka koja će biti donirana opštini Tivat.

 

Osim radnih aktivnosti usledilo je i druženje, i diskusija o budućoj zajedničkoj saradnji, projektima i aktivnostima. Akciju su podržali MZ Muo, doo Komunalno Kotor, i TO Kotor. Želimo izraziti veliku zahvalnost svim volonterima i građanima koji su nas podržali a posebno umjetnicama Ivani Lazarević i Ani Zarubici, kao i organizacijama NVO Basta Ekologika i Odred Izviđača Njegoš iz Podgorice, NVO Teserakt iz Tivta, pk Vjeverica, SeaRock i Triatlon klubu Kotor. Sa poštovanjem, Organizacioni tim NVO „Naša akcija“

Galerija Fotografija        

Video Zapis

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *