Vikend u znaku afirmacije mladih Kotor.

Proteklog vikenda u organizaciji NVO Nasa akcija, u prostorijama kulturnog centra „Nikola Djurkovic“ organizovan je dan posvecen treningu i kulturnoj afirmaciji mladih.
U sklopu projekta „Edukacijom i aktivizmom za ljepsi grad i bolju buducnost“, pod pokroviteljsktvom Opstine Kotor odrzane su dvije radionice: „Volonterizmom do svoje buducnosti“ i „Dobrim CV-om do svog posla“. Radionice je vodila izvrsna direktorica NVO Nasa akcija, magistrica Patricia Pobric. Cilj radionica je edukacija mladih o karijeri, zaposljavanju i ispravnom pisanju CVa.
Kulturno-umjenticko vece „ART-ivizam“ mladih odrzano je u galeriji kulturnog centra sa pocetkom u 19:30 casova. Ova manifestacija imala je za cilj ruzanje postora za kulturno afirmisanje mladih i upoznavanje javnosti sa mladim umjetnicima. Svojim radovima i muzickim programom mnogobrojnu publiku odusevili su:
1. eko fotografi Jana Raicevic, Aleksandra Drecun, Andjela Jojic i Marta Martinovic,
2. likovni umjentici Milena Mandic, Milica Suskavcevic, Aleksandra Drecun
3. graficki umjentici: Gaja Barovic i Gabriela Pobric
4. face art umjetnici: Petar Raicevic i Vera Marovic
5. sprej art umjetnici: Nikola Petric i Slavo Bozovic
Za organizaciju muzickog programa bila je zaduzena Jasmina Bigovic. Program je tokom veceri sadrzao performanse muzicara Mire Cukovic, Jasne Todorovic, Dimitrija Vuckovic i Emilije Vrzic, a pjevali su Marija Jovovic, Gaja Barovic, Jasmina Bigovic, Petar Raicevic i beatboxer Lazar Marovic.
Ova aktivnost je jos jedna u nizu koju NVO Nasa akcija ostvaruje kroz projekat StroNGO ciji je cilj da se doprinese razvoju snaznijeg civilnog drustva u Boki Kotorskoj. Vodeci partner u projektu je NVO Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Galerija Fotografija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *