Radionica preduzetništva u Crnoj Gori

Održana radionica „Preduzetništvo u Crnoj Gori“
NVO Naša akcija održala je događaj o preduzetništvu za mlade pod nazivom „Preduzetništvo u Crnoj Gori“, u okviru programa Karijernog savjetovanja koje je finansiralo European Endowment for Democracy.
Ovom događaju prisustvovali su mladi ljudi iz NVO Naša akcija zainteresovani za oblast preduzetništva. Takođe, pridružili su se i članovi Omladinskog tima Tivat. Radionicu je održala Carine Hitchcock, osnivačica kompanije Tivat Mini Condos, koja je francusko-britanska državljanka i živi u Crnoj Gori od 2008. godine. U Crnu Goru se preselila nakon studija poslovne administracije i finansija na Univerzitetu La Sorbonne u Parizu. Radila je u marini za super-jahte Porto Montenegro u Tivtu 2009. godine kao poslovni menadžer. Nakon toga je pokrenula sopstveni biznis za razvoj nekretnina “Catareos” i izgradila prvi kompleks od 12 luksuznih ekološki prihvatljivih stanova u brdima sa pogledom na tivatski zaliv i pokrenula komplementarni biznis fokusiran na dugoročno iznajmljivanje “Rentals Montenegro” kako bi pomogla sve većem broju iseljenika koji se naseljavaju u Crnoj Gori da pronađu smještaj pogodan za život tokom cijele godine. Carine Hitchcock je jedina ženska građevinska preduzetnica u Crnoj Gori.
Tokom radionice bilo je riječi o odlasku mladih iz Crne Gore. Ms. Hitchcock je objasnila teške uslove rada, velike dažbine i poreze, bezbjedonosni aspekt i mnoge druge nepovoljnosti koje građani Evrope i SAD imaju u odnosu na situaciju u Crnoj Gori i da je Crna Gora plodno i povoljno tlo za život i razvoj preduzetništva.

Galerija