Radionica „Omladina uči omladinu: volonterizmom do uspjeha“

 

Nevladina organizacija “Naša akcija” Kotor, partner u projektu StroNGO, realizovala je održavanje radionice “ Omladina uči omladinu: Volonterizmom do svog uspjeha” u okviru kojeg je omladina koja se već neko vrijeme aktivno bavi volonterizmom prenijela svoja znanja, iskustva i sve druge utiske.

 

Govornici su bili predstavnici NVO Expeditio, NVO Naša akcija i Odred Izviđača Njegoš, mada su svi učesnici bili i volonteri u mnogobrojnim drugim organizacijama. Predavanja su prešla u zanimljiv dialog, kao i dogovor i planovi za dvije akcije: 1. Podrška akciji „Srcem za sjever“: humanitarna akcija skupljanja odeće/obuće za poplavljene regije sjevera. 2. Akcija čišćenja „Ostrvo Sveti Marko“ koja je planirana za 10. Decembar.

 

Radionica se u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke Kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve.

Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.NVO Naša akcija je 12. novembra počela veliki radni vikend. Održana je radionica „Omladina uči omladinu“ u sklopu StroNGO projekta sa novim lokalnim volonterima u Starom gradu u Kotoru.

Usledio je kraći odmor zatim smo resto dana proveli u Crvenom krstu, pakovala se humanitarna donacije u sklopu akcije Srcem za Sjever. 13. novembra smo posjetili Kostanjadu u Stolivu, kulturno-umjetnički dogadjaj sa kojim većina volontera nisu bili upoznati, i onda se vratili u Crveni krst da dovršimo pakovanje donacije. Uz sav rad, tu je uvijek edukativni i zabavni sadržaj za volontere što čini naše akcije jednom zdravom cijelinom.

Galerija Fotografija 

Galerija Fotografija 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *