Obiljezavanje Dana voda i posjeta partnerima sa sjevera

U subotu, 24.3.2018 godine NVO Nasa akcija se uputila za Bijelo Polje. Ova, za nas veoma vazna posjeta, imala je za svrhu ne samo zajednicko obiljezavanje Dana voda nego i jacanje saradnje.

 

Prvi deo nase posjete posvetili smo potpisivanju sporazuma o saradnji Sa JU Dom starih Bijelo Polje, i NVO Euromost, NVO Udruzenje za podrsku osoba sa invaliditetom „Sjeverna regija“. Nakon toga usledilo je druzenje volontera NVO Euromost i NVO Nasa akcija sa korisnicima Doma starih Bijelo Polje. U znak zahvalnosti domacinima omladinci/clanovi NVO Nasa akcija odrzali su predavanje o volonterizmu, sa fokusom na podsticanje volonterizma u gradjanima u trecoj zivotnoj dobi, kao i na potrebi i znacaju spoja medjugeneracijskog i generacijskog djelovanja i druzenja, i na odnos volonterizma na psiho-fizicko zdravlje pojedinca.

 

U drugom dijelu dana usljedila je posjeta kompaniji „Franca“ i upoznavanje sa nacinom preciscavanja otpadnih voda ove kompanije. Tokom posjete volonteri su postavljali i pitanja predstavnicima ove kompanije. Bilo je u planu da zajedno realizujemo ekoloske akcije kroz ciscenje obala Lima, ali zbog vremenski neprilika smo odlozili te aktivnosti.

 

Nakon zajednickog druzenja, volonteri NVO Euromost i NVO Nasa akcija su se pozdravili. Zakazano je ponovno druzenje za 22. april kada ce povodom akcije ciscenja za Dan planete zemlje volonteri iz Bijelog Polja pokazati svoje sposobnosti u Kotoru gde ce NVO Nasa akcija biti njihov domacin. U ovoj akciji pokazali smo koliko je bitna saradnja mladih sa sjevera i juga kroz volonterizam, druženja u snegu i/ili kroz muziku, i zajednicke aktivnosti.

Galerija Fotografija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *