Mladi završili poslednju fazu radova u OŠ „Nikola Đurković“

Proteklog vikenda 14. mladih volontera NVO Naša akcija završili su poslednju fazu radova u OŠ „Nikola Đurkovic“. U januaru mjesecu počela je prva faza sa obnovom učionice Matematike, zatim donjeg velikog hodnika škole i starih školskih klupa. U mjesecima između, Naša akcija se potrudila i kroz donacije građana i firme Technoplus doo obezbijedila mapu svijeta, policu za knjige i CD plejere za školu. Takođe, dogovorili smo sa Zelenilom Kotor oko uređenja zelenih površina škole i doveli kompaniju Cerovo da ugovara sa direktorom oko mnogo potrebne rekonstrukcije glavnih školskih toaleta. Nadamo se da će škola iznjeti rekonstrukciju toaleta do kraja.
Ova poslednja faza uključila je obnovu kabineta Biologije/Hemije što je i završeno proteklog vikenda uz sređivanje još nekih drugih prostorija u školi.
Ova volonterska aktivnost dio Lokalnog akcionog plana za mlade Kotor i podržana je donacijom za materijal od strane Opštine Kotor i European endowment for democracy. Takođe, akciji se priključila i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora sa krovnim materijalom za biblioteku i kabinet Biologije koji su mnogo prokišnjavali. Ti radovi još nisu skroz završeni ali očekujemo završetak radova ubrzo.

Galerija