Edukativna pješačka tura – kanjon rijeke Mrtvice

Povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, NVO Naša akcija u nedelju 11. oktobra izvela je edukativnu pješačku turu kroz veleljepni kanjon rijeke Mrtvice. Tridesetak mladih ljubitelja prirode prošlo je trasu kanjona pod budnim okom vodića Stefana Jeremića, Luka Vulića, i Dejana Besovića.
Tokom puta, uz nekoliko pauza, mladi su posjetili Kapiju želja, naučili da rijeka izvire ispod planine Sinjajevina i uliva se u Moraču, obišli kameni most koji je knez Danilo II u XIX vijeku sagradio u čast svoje majke, obišli izvore „Bijeli nerini“, prošli kroz grede i pauzirali kod same plaže. Cijela edukativna tura je održana u preljepom jesenjem ambijentu, što je za mlade iz Kotora, Cetinja, Danilovgrada i Podgorice bila posebna atrakcija.
Ovaj događaj se sprovodi kao deo programa „Priroda za fizičko i mentalno zdravlje mladih“ koji realizuje NVO Naša akcija a financira kroz institucionalnu podršku European Endowment for Democracy, a ima za cilj aktiviranje što vise mladih da svoje slobodno vrijeme provedu u prirodi, i time čuvaju ne samo svoje zdravlje nego i nauče da vole i poštuju svoju zemlju.

Galerija
#NVONasaakcija #NGOOuraction #EuropeanEndowmentForDemocracy #Natureyouth #Youthmentalhealth