Akcija čišćenja Rta Ratac, 27. mart

U nedelju, 27. marta NVO Naša akcija sa svojim kolegama iz @omladinski_tim_tivat obilježila je Dan voda akcijom čišćenja obale i borove šume na lokaciji Rt. Ratac. Izabrali smo ovu lokaciju zbog dosta velike količine otpada koja je mjesecima zanemarena. Sam naš mail je izgledao motivisao Komunalno preduzeće Bar koji je deponiju koja je već 4 mjeseca locirana u šumi očistila. Uz to, naša ekipa je pokupila dodatne velike količine otpada, najviše plastične ambalaže. Akciji su se pridružili i NVO Info Sport CG, najstariji volonter Bara gospodin Miodrag Banović koji je svojim primjerom pokazao da nikad nije kasno biti volonter, kao i porodica Đurišić iz Bara. Zahvalni smo uvjek kada se građani pridruže aktivnostima.
Pored akcije čišćenja posjetili smo kulturno-istorijsko nasleđe samostan Svete Marije Ratačke kao i tvrđavu Mogren u Budvi. Naravno, u ovoj akciji uprepleteno je puno zabave uz gitaru, proljećno kupanje, skakanje sa stijena i druženje 30 mladih iz Kotora, Tivta, Podgorice, Cetinja i Budve.
Ova aktivnost se realizuje kroz program Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih koje finansira European Endowment for Democracy. Zahvaljujemo se i podršci TO Bar i Morskom dobru koji su nas podrzali u realizaciji ove aktivnosti. Rt. Ratac je cist, neka takav i ostane!

Galerija