Uređenje dvorišta i izgradnja igrališta Virpazar

NVO Naša akcija imala je čast biti deo projekta Njemačke nevladine organizacije KuKuk Kulture koji je ostvaren o Osnovnoj školi „Jovan Tomašević“ u Virpazaru, uz financijsku podršku Erasmus programa. Ovaj projekat se u Crnoj Gori ostvario uz partnerstvo sa Savjetom roditelja OŠ „Jovan Tomašević“, Upravom škole i fantastičnim direktorom Miodragom Šćepanovićem, i firmom Balkan Tour.

 

Projekat je počeo 9. i završio 15. jula sa fokusom na omladinu/volontere iz Njemačke, lokalne zajednice i NVO Naše akcije koji su svojim rukama, dugim časovima rada na velikim temperaturama završili sve radove pod budnim okom vođa organizacije KuKuk Kulture. Osim igrališta, radilo se na uređenju zelene površine, sadnji, sređivanju terena (golova i koševa), crtanju murala i manjim popravkama i uljepšavanjima unutrašnjosti škole. Đeca su u slobodnim večernjim časovima uspela da se zabave drugim timskim i zabavnim aktivnostima koja su pored fantastičnog iskustva napravila i nova prijateljstva.

 

Akciju su podržali doo Voli, restoran Voda u Kršu, TO Bar, Mitropolija Crnogorsko Primorska, restoran Pelikan i Badanj, doo Elko tim, hotel Vir, Nacionalni parkovi Crne Gore a i mnogobrojni drugi lokalni preduzetnici. Po riječima obaveštenja koje je direktor uputio medijima sve ovo ne bi bilo moguće bez danonoćne aktivnosti i rada predsjedniće Savjeta Roditelja, gospođe Brankice Gazević i njenog supruga koji su iznjeli najveću žrtvu u organizaćionom djelu ovog projekta. Za našu malu NVO jedno veliko iskustvo, mnogo smo naučili, nova prijateljstva su stečena, a i uspeli smo doprineti projektu ne samo našim skromnim radom i kreativnošću nego i donaćijama za ukrasne detalje vrtića, donacijom naših klupa a i nabavkom reflektora za bolju bezbednost skole.

Galerija Fotografija

Video Zapis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *