Radna akcija OS „Nikola Djurkovic“, Radanovic

U nedelju 17. januara mladi NVO Nasa akcija zavrsili su petodnevnu volontersku radnu akciju uredjenja osnovne skole „NIkola Djurkovic“ u Radanovicima. U ovoj prvo j fazi radova fokus radova bio je kabinet matematike, veliki hodnik na donjem spratu skole od oko 150 m2, sredjivanje starih klupi, i farbanje vrata ucionica na donjem spratu skole. Radovi su ukljucili veliku kolicinu struganja, gletovanja i smrglanja jako ostecenih i starih zidova, zatim podloga i krecenje. U akciji je ucestvovalo 18 mladih volontera uzrasta 14 do 21 godina, a prikljucili su se dva dana i studenti Pomorskog fakulteta.

Materijal za ovu aktivnost NVO Nasa akcija je obezbedila kroz Savjet za mlade Kotor (opstina Kotor), zatim krovni materijal kroz Direkciju za izgradnju Kotora a ostatak potreba pokriven je kroz sredstva koje je NVO Nasa akcija obezbedila kroz European endowment for democracy. Posebnu zahvalnicu dugujemo Marijanu Santicu koji nam je pozajmio skale za rad na visokim plafonima i svim uciteljicama i roditeljima koji su volonterima donosili osvezenje i donacije u vidu hrane.

„Ovo je cetvrta skola koju je NVO Nasa akcija uredila kako bi nasi najmladji gradjani imali ljepse okruzenje za ucenje. U drugoj fazi projekta bit ce sredjen kabinet biologije i radit ce se na uredjenju dvorista skole. Sada cekamo da domar zavrsi krov od ucionice i biblioteke sa materijalom koji smo obezbedili jer tu sada prokisnjava. Samo tada nastavak radova ima smisla. Pokusavamo jos da obezbedimo police za knjige u dobrom stanju za biblioteku jer su mnoge od prokisnjavanja unistene, kao i mapu svijet koja je skoli potrebna. “ kaze mladi vodja ovog projekta Dejan Besovic.

Pozivamo sve koji su u mogucnosti da nastavimo da pomognemo u uredjenju ustanove. Potrebno je srediti septicku, renovirati toalete kao neki prioriteti.
#NVONasaakcija#NGOOuraction#Europeanendowmentofdemocracy#Kotor#OpstinaKotor

Galerija